Proiectul transfrontalier privind Coridorul 9 Pan-european de transport reintră în procedura de licitaţie

Proiectul transfrontalier privind Coridorul 9 Pan-european de transport reintră în procedura de licitaţie

Contractul de execuţie a lucrărilor din cadrul proiectului transfrontalier „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport” va intra în procedură de relicitare.
Primarul Nicolae Barbu a anunţat într-o recentă conferinţă de presă că a reziliat contractul de lucrări cu societatea care câştigase licitaţia, întrucât aceasta intrase în incapacitate de plată şi nici nu putea cesiona contractul, fiind vorba despre un proiect european. Cu excepţia construirii sensului giratoriu de la Abator, firma a efectuat până în prezent lucrările de reabilitare a unuia din cele patru tronsoane de drum din proiect. Este vorba despre tronsonul de pe B-dul Mihai Viteazul unde au fost reabilitate trotuarele, au fost înlocuite bordurile şi a fost amenajat spaţiul verde de pe insula centrală.
Contractul a fost închis pe valoarea rămasă, a fost decontată ultima sumă de bani, iar astăzi caietul de sarcini pentru restul lucrărilor va fi postat pe SEAP, pentru validare şi relicitare.
Edilul Nicolae Barbu este de părere că lucrările de construcţie au şanse să fie preluate de o firmă puternică şi serioasă, care să le finalizeze în termen, având în vedere că municipalitatea este pregătită să deconteze imediat sumele de bani. „Proiectul se încheie la 31 decembrie, dar, dacă este o firmă serioasă şi puternică financiar, va începe cu reasfaltarea părţii carosabile, trotuarele putând să le facă şi când plouă sau când e frig, pe când strada trebuie asfaltată doar când condiţiile atmosferice o permit. Există posibilitatea ca o firmă serioasă să ia acest proiect şi să-l termine, mai ales pentru faptul că noi suntem pregătiţi să le decontăm imediat banii. Deci pot să lucreze şi, pe ce lucrează, putem să facem recepţie parţială şi să le plătim banii, urmând ca noi să ne luăm banii de la UE în termenul legal. Dar noi avem pentru acest proiect un credit revolving de 30 de miliarde, tocmai pentru a susţine financiar acest proiect”, a precizat acesta.

Ultima modificare: 03.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu alături de copiii giurgiuveni, azi de 1 Iunie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.